Pogoji poslovanja

Postopek nakupa

Nakup izvedete na način tipičen za večino spletnih trgovin. V katalogu izberete želeni artikel in ga s klikom na "dodaj v košarico" dodate v vašo virtualno košarico. Ko želene artikle dodate v košarico, sledi zaključek nakupa v nekaj enostavnih korakih. Nakup lahko zaključite kot gost (brez registracije) ali se registrirate (spremljanje naročil, evidenca naročil,...). Kasneje vpišite zahtevane podatke za plačevanje in dostavo, izberete način dostave (Dostavna služba), izberete način plačila (po povzetju ali po predračunu), pregledate naročilo ter v zadnjem koraku oddate naročilo.

Splošni prodajni pogoji

Kupec je fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke, posredovane ob oddaji naročila. Fizična oseba je tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Za potrošnike, ki so fizične osebe po tem odstavku, veljajo določila zakona o varstvu potrošnikov. V primerih, ko naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo veljajo določila zakona o varstvu potrošnikov le v primerih, ko je to posebej navedeno v samem zakonu. Trgovina "sm-moto.com" medsebojne obveznosti pri nakupih ureja na podlagi splošnih pogojev zakona o varstvu potrošnikov. Pravne osebe naj svoje podatke sporočijo prek kontaktnega obrazca pred naročilom.

 

Cene in DDV

Vse cene so v evrih in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cene so zagotovljene na dan naročila in se lahko dnevno spremenijo. Objavljene cene in cene v izdanih ponudbah so nepreklicne in veljajo samo za nakup preko spletne trgovine "sm-moto.com". Veljavnost postavk tega cenika je od 01.06.2012. Upravitelj spletne trgovine "sm-moto.com" si pridružuje pravico do spremembe cen brez predhodne najave. Enake postavke predhodnih cenikov po tem datumu niso več veljavni.

Varstvo potrošnikov: Pri prodaji spoštujemo zakon o varstvu potrošnikov. Preberite si, kaj o prodaji preko interneta pravi zakon o varstvu potrošnikov. Prav tako poslujemo v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu.

Naročanje

Sprejeta naročila v trgovini "sm-moto.com" se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izvedena. Potrošnik lahko po oddaji elektronskega naročila v 1 uri odstopi od nakupa na podlagi obvestila preko kontaktnega obrazca.

Odstop od naročila: Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku. Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Zavrnitev naročila: Trgovina "sm-moto.com" lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki s katerimi razpolaga ne more izvesti, zavrne, ter kupca obvesti o vzrokih na njegov elektronski naslov.

Obdelava naročila: Trgovina "sm-moto.com" bo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetih naročil pričela takoj po prejemu. Pri izbiri opcije plačila "po predračunu", bodo aktivnosti za izvedbo naročila stekle po prilivu finančnih sredstev na transakcijski račun podjetja. V primeru, da bo ob naročilu izbrano, da stranka želi poravnati odkupnino ob prejemu pošiljke, bo pošiljka odposlana v najkrajšem možnem času.

Hranjenje naročila: Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja. Na zahtevo potrošnika, le-ta kopijo naročila prejme na elektronski naslov oz. na fizični naslov, ki je naveden v naročilu. Zahteva se lahko poda preko kontaktnega obrazca ali pisno na sedež podjetja.

Akcijske cene

Akcijske cene veljajo za izbrane izdelke na zalogi. Izdelke v akciji ni mogoče naročiti z akcijskimi cenami v kolikor so razprodani.

Dostava, stroški dostave in prevzem

Dobavni rok prične teči naslednji delovni dan ob 9.00 uri. Trgovina "sm-moto.com" bo ob tej uri pričela z izvajanjem aktivnosti, potrebnimi za realizacijo naročila.

Način dostave in rok dobave: Blago pošiljamo preko dostavne službe GLS. Vse izdelke, ki so na zalogi opremimo v 1-7 delovnih dneh po prejemu vašega naročila. Ob nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. V primeru posebnih zahtev vas prosimo, da nas predhodno kontaktirate preko kontaktnega obrazca.


Stroški pošiljanja: Pošiljke v vrednosti nad 40€ po ozemlju Republike Slovenije dostavimo brezplačno. Za naročila pod 40€ vam stroške dostave zaračunamo 3€. Vsaki pošiljki se zaračuna 2€ pakiranje.

Ko vam dostavna služba dostavi pošiljko, jim blago plačate z gotovino. Vaš strošek je izpisan na vašem naročilu. Banke svojim klientom za vsako izvedbo plačila obračunajo provizijo skladno s svojim cenikom. Ti stroški niso upoštevani v cenah izdelkov in storitev trgovine "sm-moto.com". Za višino provizije pri plačilu po predračunu, se pozanimajte pri banki, preko katere izvajate plačilo.

Čas dostave: Artikli imajo dobavni rok do 7 dni. Za rok dobave artiklov, ki jih ni možno dobaviti v predvidenem roku vas bomo predhodno obvestili. Ne zavezujemo se za dobavo artiklov, ki niso dobavljivi. Če Vas ob dostavi ni doma, vam dostavna služba pusti pisno obvestilo o prispelem paketu

Plačilni pogoji

Za nakupe v naši spletni trgovini nudimo naslednje plačilne pogoje:

Plačilo preko bančnega vmesnika: Pri plačilu v spletni trgovini sledite navodilom, ki jih dobite korak za korakom, vaši stroški so izpisani pred končnim plačilom. Plačilne kartice, ki jih sprejmemo so prikazane na prvi strani spletne trgovine "sm-moto.com".

Plačilo po povzetju: Pri plačilu po povzetju boste dostavni službi plačali z gotovino.

Veljavnost ponudbe: Cene za izbrano blago veljajo ob nakupu in oddaji naročila preko naše spletne trgovine.

Reklamacija prejetih pošiljk

Prejeto blago preglejte takoj in ob prisotnosti osebe dostavne službe. Vse kasnejše reklamacije poškodbe blaga, dostavna služba upošteva le izjemoma in jih v njihovem imenu tudi trgovina "sm-moto.com" ne more rešiti. Morebitne poškodbe vnesite v zapisnik, ki ga je dostavljalec dolžan podpisati. V primeru poškodbe, nam v vednost pošljite sporočilo preko kontaktnega obrazca.

Garancija in servis

Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo. Servis za izdelke izven garancije je zagotovljen za obdobje 5 let, če z zakonom ni drugače določeno. Artikli imajo garancijo proizvajalca, uvoznika oziroma prodajalca. Za uveljavljanje garancije oziroma servisa se obrnite na najbližji servis ali poslovalnico MOTO VIZIJA d.o.o. (seznam pooblaščenih servisov je naveden na garancijskem listu, ki ga prejmete skupaj z izdelkom). Ob uveljavljanju garancije priložite originalni račun in garancijski list. Garancijska doba je navedena na garancijskem listu (običajno eno leto) in ne za velja potrošni material, baterije, Ni-Cd, NiMH akumulatorje, žarnice, zadrge na oblačilih, varovalke, elektronske komponente in druge artikle široke potrošnje.

Slike, tehnični podatki, opisi

Slike so simbolične in lahko odstopajo od dejanskega stanja.

Podatki o podjetju

MOTO VIZIJA d.o.o.
Prvomajska ulica 118
5250 Solkan
Davčna številka: SI70848939, smo davčni zavezanci
TRR: SI56 1010 0004 7789 664 (Banka KOPER d.d.)


Google Maps